Şile Sakılıgöl – Doğaya Alıştırma Gezisi #1
Şile, İstanbul iline bağlı bir ilçedir. Marmara Bölgesi’nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır. İstanbul Kadıköy’den yaklaşık bir saatlik bir yolculukla Şile’ye ulaşmak mümkündür. Şile otobanından geçerken ana kavşaktan sağa doğru döndüğünüzde Karamandere köyüne doğru gidersiniz. Köyün içinden geçtikten sonra yol sizi Saklıgöl’e … daha fazlasını oku…
Bebeklere Uyku Kılavuzu
Bebeğinizin Gece Uyumasına Yardım Edin Bebekler uyurken çok masum ve tatlı görünürler. Ancak onları uyutabilmek için yaşananlar bazen tam bir kâbusa dönüşebilir. Bu stresi ortadan kaldırmak için bebeğinizi bir uyku rutinine alıştırmalısınız. Bebeğinizin uyku gereksinimlerini anlayın İlk 2 ayda, yeni … daha fazlasını oku…
Ailecek Yemek Yemenin Çocuk Gelişimi için Önemi
Bir masa etrafında oturup yemek yemenin verdiği keyfi herkes bilir. Bütün ailenin bir araya geldiği büyük akşam yemeklerinin tadı damağımızda kalır. Peki bu aile yemeklerinin keyif vermenin yanı sıra çocuğunuzun gelişiminde ve ruh sağlığında çok önemli bir rol oynadığını biliyor … daha fazlasını oku…
Bebeklere Neden Bal Yedirilmez?
Arılar bal yapmak için nektar toplarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz. Bebeklerde ise hem vücudun savunma ve sindirim sistemleri yeterince gelişmemiş hem de mide hâlâ ancak anne sütünü … daha fazlasını oku…
Emziren Annelerde Gaz Yapan Besinler
Emziren annelerin çocukları büyüdüğünde; çocuklarının küçüklüğünde yine yaparım dediği şeylerin başında emzirme gelir. Yine de anneler sütünün yetip yetmediği konusunda hep endişelidir. Bebeğiniz haftada çok az, gram ile ölçülecek derecede kilo alıyorsa ve emzirmeyi de doğru yapıyorsanız sütünüz yetiyor demektir, … daha fazlasını oku…
Prematüre Bebekler
Bebeklerin prematüre olarak kabul edilebilmesi için otuz yedinci haftanın altında doğması gerekir. Prematüre bebekler doğdukları hafta olarak üç grupta toplanır. İleri derecede olarak adlandırılan prematüre bebekler yirmi dört ile otuz bir haftalık olarak doğarlar. Orta derecede denilen prematüre bebekler ise … daha fazlasını oku…
Okullardaki Bulaşıcı Hastalıklar
Yeni dönemde okulların açılması ile birlikte anne ve babaların en büyük kabusu olan çocuklarına bulaşan birtakım hastalıklardır. Anne ve babalar için okul çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir yuvadır ve çocuğun aileden sonra sosyalleştiği, topluma girdiği ilk yerdir. Çocukların aile ortamından … daha fazlasını oku…
Doğayla İçiçe Büyüyen Çocuklar
Bilgi Kozası Anaokulu’ndan Esra Hanım’ın bir yazısını paylaşıyoruz bugün. Kendisinin değerli tespitlerini çocuklarımızı neden doğayla içiçe büyütmek için çırpındığımızı gayet net bir şekilde anlatıyor. İşte o yazısıyla Esra Gür Demirbaş; Daha üniversitedeyken küçük çocuklarla çalışmaya karar verdim, meslek seçimimi de … daha fazlasını oku…
Çocuklarımıza Zarar Veren Yiyecekler
Türkiye’de hamburger ve diğer fast-food kategorisinde yer alan yiyecekler, özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok fazla tüketilmektedir. Fast-food kategorisinde yer alan yiyeceklerin gerek fiyatının uygun olması gerek reklamlarının televizyon, internet, dergi ve gazete gibi yayın organlarında çok sık yer alması … daha fazlasını oku…
Anne Sütünün Faydaları
Anne sütü yeni doğan bebeklerin beslenmesi için çok önemli bir yere sahiptir. Anne sütü bebekler için en önemli besindir. Anne sütü, bebeklerde ilk altı ay ek gıda gerektirmeden bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Anne sütü enfeksiyonlara karşı immünolojik faktörleri … daha fazlasını oku…
Su Çiçeği
Günümüzde neredeyse herkes çocuk yaşlarda su çiçeği adı verilen bu hastalığı geçirmiştir. Birey bu hastalığı geçirmemişse bile en azından hastalığın neye benzediği hakkında bir fikri vardır. Su çiçeği denilen bu hastalık çoğunlukla çocuklarda görülmektedir. Ancak bu hastalığın yetişkinlerde görülemeyeceğini göstermez. … daha fazlasını oku…
Altıncı Hastalık Roseola
Hepimiz çocukluk döneminde pek çok rahatsızlıklar geçirmişizdir. Bu hastalıklar kızamık, su çiçeği, altıncı hastalık, yenidoğan sarılığı ve kaba kulak gibi hastalıklardır. İlk dört yaş çocukların enfeksiyonlara sık sık yakalandığı dönemdir. Çünkü çocukların bağışıklık sistemi yaşları ilerledikçe ve sağlıklı beslendikçe daha … daha fazlasını oku…